Förstör bengalerna matcherna?

1:27 min

Måndagskvällens derby mellan Hammarby och AIK blev en stökig tillställning. Bengaliska eldar och intensiv rökutveckling på läktarna ledde till att matchen drabbades av flera längre avbrott. Alf hörde av sig till Ring P1 och var upprörd över att vissa supportrar förstör matcherna.

Vad tycker du?

Sedan 2009 har det varit olagligt med pyroteknik utan polisens tillstånd på svenska idrottsevenemang, ändå tillhör det inte ovanligheterna att matcher fördröjs på grund av eldar och rökutveckling på läktarna.

– Hela stockholmsderbyt blev förstörd av bengalerna! Jag är både frustrerad och illa berörd, varför gör inte myndigheterna någonting! Sa Alf i Ring P1.

Inte bara åskådarna är kritiska till vad som händer på läktarna, även spelarna har börjat tröttna.

– Det är för jävligt om jag ska vara ärlig. Det handlar inte om att vi förlorar. Det borde vara absolut förbjudet, för det stör så in i helvete. Man kommer ut till andra halvlek, och så händer det. Så händer det vid målet igen. Man får ingen kontinuitet i spelet, säger Hammarbys Stefan Batan till Radiosporten.

Det är i dagsläget inte brottsligt att försöka smuggla in bengaler på arenorna. Men personen kan nekas inträde och lämnas över till polisen. Personen kan sedan riskera att få ett åklagarbeslut om tillträdesförbud, vilket kan leda till att de kan dömas för brott om de försöker ta sig in på arenan.

Vad tycker du om bengaliska eldar på idrottsevenemang?

Är de regler som finns fullt tillräckliga eller borde det införas hårdare kontroller och straff? Eller anser du att de borde legaliseras och eldas på arenorna under kontrollerade former?