Blåvita pilar förbryllar Halmstadbor

3:38 min

Kommunen har ingen aning, HBK säger att de minsann inte målar på gatorna och supporterklubben Kvastarna vet inte alls var de blåvita pilarna kommer ifrån.

Har du någon teori om var pilarna kommer ifrån? Kommentera gärna.

– Vi har ju fått frågor – främst via Facebook men även via mejl. Och vi har ju sett dem, men vi har absolut inte ritat dem. Och vi har heller inte fått någon information om vad det skulle kunna vara. Så vi vet egentligen inte mer än så, säger Anna Wallefors, kommunikatör på Halmstads kommun.

Läs mer: Det visade sig vara dansk militär

Redan i april började Halmstadbor ställa frågor om de blåvita pilarna. På sin Facebook-sida svarade då kommunen: "Vi har fått information att pilarna är hänvisningar till ett motionslopp."

Men det verkar alltså inte stämma.

– Vi har kontrollerat med de motionslopp som har varit i stan den senaste tiden, men det är ingenting som stämmer med några lopp, säger nu Anna Wallefors.

Därefter kom teorin om det var supportrar som låg bakom pilarna. Då skrev kommunen: "Allt tyder nu på att det är HBK:s supporterklubb som ritat pilarna i riktning mot Örjans vall."

– Det är en teori som har funnits, men som vi inte har fått bekräftat, att det kan ha varit supportrar som har målat pilar mot Örjans vall. Och gissningen kommer ifrån att vi fått information om att det görs i andra städer, i bland annat Borås, och att det så skulle ha kommit till Halmstad, säger Anna Wallefors.

Men supporterföreningen Kvastarna har ingen aning om var de färgglada verken kommer ifrån.

– Vi pratade om det på vårt senaste möte, men det var ingen som visste var de kommer ifrån, säger Anders "Hugge" Ek.

P4 Halland har även frågat kommunikatören för Halmstad BK David Axelsson som konstaterar:

– Vi ritar inte på gatorna!

De blåvita pilarna har även dykt upp på platser väldigt långt från Örjans vall och verkar inte alltid vara riktade mot fotbollsarenan.

Anna Wallefors säger att kommunen inte kommer att lägga några resurser på att reda ut pilmysteriet, men att det faktiskt inte är okej att måla på gatorna.

– Bekymret är väl egentligen att det är ju inte tillåtet att rita på gatorna. I slutänden räknas det som skadegörelse.