Om de brittiska partierna - Ukip

UK Independence Party, Ukip, inrättades 1993 för att delta i en kampanj för Storbritanniens utträde ur EU. Nigel Farage ledde partiet 2006-2009 och återigen från och med 2010.

Ukip har ökat i popularitet dramatiskt sedan det förra parlamentsvalet. Man la beslag på två platser i parlamentet i fyllnadsvalet och gick mycket starkt i valet till Europaparlamentet 2014.

Partiet bildades 1993 och har sedan 1997 gått framåt i valen till Europaparlamentet. Man vann de tre första platserna 1999 för att sedan bli Storbritanniens största parti i Europaparlamentet 2014.

Partiet har, som namnet antyder, huvudfråga - att lämna EU.

Men partiets EU-politik gör också det ofta avfärdas det som ett enfrågeparti, som inte troligt kan lyckas nationellt. Ukip har gjort ett försök att bredda sig, och har ett brittiskt utträde ur EU som svar på en hel rad frågor, bland annat som ett sätt att kontrollera invandringen.

De har också talat om att sänka skatter för medelinkomsttagare, motsatt sig homoäktenskap och kritiserat vindkraftverk.

Före förra året hade Ukip bara haft en parlamentsledamot, Bob Spink, som en kort period satt i parlamentet, efter ett bråk med sin lokalavdelning av Conservatives.

Men allt förändrades när konservativ parlamentsledamot, Douglas Carswell, avgick i augusti 2014 och utlöste ett fyllnadsval i sin valkrets som han senare vann som företrädare för Ukip.

Senare gjorde en annan parlamentsledamot detsamma och omvaldes även han för partiet.

Partiledaren Nigel Farage har försökt "professionalisera" partiet och lovat att gå hårt åt de av partiets kandidater som, som han uttryckte det, ”gått över gränsen”.

Ukip hoppas att hålla fast vid sina två platser i parlamentet vid valet den 7 maj, och vill också kunna spela en roll som vågmästare om valresultatet blir jämnt.

Nigel Farage har sagt att han kommer att sluta med politiken om han inte bli invald i parlamentet.

Källa: BBC.