Detaljhandel

Efter många om och men - nytt "gubbdagis" till Östersund

Butikskedjan Biltema etablerar sig i Östersund. Det blev klart på tisdagen efter att de tre största partierna enats. 

Biltema har försökt etablera sig i Östersund i 15 års tid och enligt etableringschefen Anders Selfors har det varit svårare att öppna här än i någon annan kommun i landet, framför allt för att det funnits politiska motsättningar kring i vilken riktning detaljhandeln ska utvecklas.

Nu har de tre största partierna i kommunen, Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet, kommit överens om att ge Biltema tillstånd att etablera sig mitt emot betongstationen vid rondellen i Lillänge i Östersund.

Butikskedjan räknar med att anställa ett 30-tal personer när alla tillstånd är klara och hoppas kunna inleda rekryteringsprocessen efter det.

Hela etableringen är inte i hamn ännu, en del utredningar kring den tänkta marken kvarstår. Själva byggnaden blir enligt Anders Selfors "medelstor med utbyggnadsmöjligheter".

Från politiskt håll är man nöjda med uppgörelsen så här långt.

– Det känns jättebra att vi kommit så här långt nu, och vi hoppas att det här kan locka fler besökare till stan och ser positivt på att det blir fler arbetstillfällen, säger AnnSofie Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd.

– Det har bollats fram och tillbaka så länge men nu hoppas vi att byggstart kan ske någon gång nästa år, säger hon.