Recept: Nudelgryta med köttfärs

4:15 min

Calle Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 8/5 2015.

”Byt ut köttfärsen mot något annat i proteinväg om du vill”, hälsar Calle, ”du kan till exempel använda lax, bönor eller kyckling.” Ska du inte bjuda på resten av maten, lägg den i portionslådor att värma under veckan.

Till fyra personer.

Du behöver:

500 g nötfärs

1 stor gul lök, finhackad

3 påsar snabbnudlar med valfri smak

1 l kokande vatten

4 ägg

olja att steka i

Fräs nötfärsen i lite olja med kryddorna från en av nudelpåsarna. Ställ åt sidan så länge.

Fräs löken i lite olja i en tjockbottnad kastrull tills löken börjar få färg. Bryt nudlarna i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen med löken och slå på cirka en liter kokande vatten, så mycket att nudlarna är täckta. Dra av från värmen. Tillsätt resterande kryddpåsar, rör om och lägg på ett lock tills nudlarna är mjuka.

Stek under tiden äggen i lite olja.

Bottna fyra djupa skålar med nudlar. Fördela nötfärsen över och toppa med ett stekt ägg.