Ljusdals kommun förlänger avstängning av S-politiker

0:35 min

Ljusdals kommun förlänger avstängningen för den socialdemokratiska politiker som utreds för förskingring.

Det var den 10 april som en anställd och politikern erkände att de förskingrat pengar från en av kommunens verksamheter. Kort därefter stängdes de av till och med 8 maj.

Och nu vill alltså kommunen förlänga avstängning med ytterligare 30 dagar för att färdigställa utredningen som ska visa om politikern och den anställde får sparken från arbetsplatsen i kommunen eller inte.

När det gäller politikerns politiska uppdrag så ska Socialdemokraterna i Ljusdal ta ett beslut i slutet på denna vecka. Det säger Socialdemokraternas ordförande Örjan Fridner, som vill börja se över framtida beslut.

– Vi har alltid arbetat utifrån två linjer, att stöta och biträda den här politikern så gott det går från partiets sida och även se över, hur blir framtiden? Nu är det dags att titta lite närmare på hur framtiden blir. Vi hade igår ett ingående samtal med politikern i fråga som har informerat mig om en åtgärd som vederbörande ska vidta, ett ställningstagande. När vi har svart på vitt, då kommer också partiet att agera, säger Örjan Fridner.