The Wild & Weary: Inget är bättre än att höra en jobbig låt

6:18 min

Att gräva i sitt inre är helt nödvändigt, menar Svensktoppen nästa-finalisterna The Wild & Weary som vill slå ett slag för countryn utan att skoja med den.

Lyssna på låten längst ner i artikeln

Ola Karlsson från Växjö hade läst att Karlskronabon Joacim Müllo skrivit på Facebook att han ville skriva countryballader till hösten. Eftersom han själv kände ett behov av att skriva country så drog han iväg ett meddelande och snart hade de båda skapat bandet The Wild & Weary.

– Country har legat mig varmt om hjärtat i många år. Tidigare har jag spelat covers för att jag inte trodde jag kunde skriva country med nu tror jag att jag ändå kan det, säger Ola Karlsson.

"Tragiska sånger"
Enligt bandets egen beskrivning av musiken så handlar det om det här: "Tragiska sånger om livet, kärlek, längtan, hjärtesorg och lycka. En förening av melankoli från gränslandet mellan Blekinge och Småland och ett låtskriveri djupt rotat i den amerikanska myllan".

– Helt bekvämt är det inte att gräva i sitt inre men det är helt nödvändigt. Delar man med sig om något som hänt en själv eller letar upp känsla så klingar det även i andra människor. Det finns väl inget bättre än att höra fruktansvärt jobbig låt och känna "jag vet hur det är...", säger Joacim Müllo.

Inte skoja om det
Bandet menar att det så klart finns en glimt i ögat även i country men att dom gärna "vill slå ett slag för country på riktigt och inte skoja med det". För de älskar countryn.

Finalen i Svensktoppen nästa avgörs på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 17 juli.

Möt de andra finalisterna:
Erika Hansson
Jens Sporron
One58