Jens Sporron - från Carl Philips fest till Svensktoppen nästa

4:51 min

Han har spelat på Carl Philips privata födelsedagsfest, kompat Måns Zelmerlöw, och lirade piano med Sonja Aldén och Shirley Clamp på sin första pianobarspelning. Nu är Jens Sporron finalist i Svensktoppen nästa.

Lyssna på låten längst ner i artikeln

Jens Sporron från Karlskrona hade jobbat mycket på Smögen som barpianist där Carl Philip och hans kompis hängde mycket. Jens lärde känna väl kompisen väl och när det vankades fest för de båda fick Jens Sporron frågan.

– Det gällde att ta på sig sina finaste kläder och det är något jag alltid kommer att komma ihåg, säger Jens Sporron.

"Nära publiken"
Piano har han spelat sedan han var liten. Att vara barpianist är något han tycker mycket om eftersom man kommer väldigt nära publiken.

– Det är mycket variation efter vilken sinnesstämning publiken är i för stunden. De vanligaste önskelåtarna är nog Your song och Walking in Memphis, säger Jens Sporron.

Kanonstart på karriären
Man kan verkligen säga att hans karriär som barpianist rivstartade. När han gjorde sin allra första spelning på ett hotell i Åre så råkade Shirley Clamp och Sonja Aldén vara på plats.

– De hade ett framträdande på hotellet samma kväll som jag var där och det bokades in att de skulle sätta sig där med mig och sjunga och spela. Det var väldigt roligt att kompa dem på deras låtar, säger Jens Sporron.

"Måste våga lite"
Låten Make a mistake skrevs ur tanken att man måste våga satsa även om man inte vet ifall det kommer att funka.

– Den betyder mycket för mig. Jag gillar budskapet att man måste våga lite i livet. Man vet aldrig vad som finns därute, säger Jens Sporron.

Finalen i Svensktoppen nästa avgörs på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 17 juli.

Möt de andra finalisterna:
One58
The Wild & Weary
Erika Hansson