Erika Hansson föll för Peter Jöback och sedan musikaler

5:22 min

Hon ger sina elever rådet att vara känslosamma och låta mycket. Erika Hansson är musikalälskaren som blev musiklärare och som nu är finalist i Svensktoppen nästa.

Lyssna på låten längst ner i artikeln

Erika Hansson är inte bara artist. Hon jobbar också som musiklärare i Sölvesborg och peppas till att alltid vara strået vassare än de hon ska lära upp. Samtidigt peppar hon sina elever som vill hålla på med musik.

– Tipsen jag ger är att våga. Våga stå på scen, söka till musikaler och skolor. Och även att våga rent sångtekniskt, våga vara känslosam, låta mycket och tro på sig själv, säger Erika Hansson.

Drömde mardrömmar
Kärleken till musikaler började som för så många andra med Peter Jöback. Hon köpte varje skiva han gjort. Sedan blev hon besatt av Grease, gick musikalkurs på musikskolan och så småningom nådde hon höjdpunkten hittills: Grizabella i Cats. 

– Det var helt fantastiskt. Fast jag drömde mardrömmar och kände pressen, jag menar att sjunga Memory som är synonym med Cats. Men det var så kul och jag fick en sådan kick när jag klarat det, säger Erika Hansson. 

Bröllopslåt blev tävlingslåt
Erika sjöng 60-tals-låten "Be my baby" på ett bröllop i somras och tyckte den stilen passade henne så bra att hon bad låtskrivare hon jobbar med att skriva en låt som påminde om den. Det blev till My man.

– Jag kände att det blev så bra att vi ville skicka in den till Svensktoppen nästa, säger Erika Hansson glatt.

Finalen i Svensktoppen nästa avgörs på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 17 juli.

Möt de andra finalisterna:
One58
The Wild & Weary
Jens Sporron