Twitterstorm efter lokaljournalistikdebatten

I går debatterade programledaren Rickard Olsson från Gävle och Arbetarbladets ansvarige utgivare Daniel Nordström lokaljournalistikens framtid. Det blev en laddad debatt i studion som efter sändningen övergick till Twitter där fler tyckte till.

Mittmedia har slagit ihop sex kulturredaktioner till en central redaktion som ska samordna allt material och sedan sprida det till de olika tidningarna.

Rickard Olsson ifrågasatte hur MittMedia kan skära ner på antalet reportrar och sedan hävda att man får bättre lokaljournalistik.

Men det är inte bara kulturredaktionen som skärs ner, även sportredaktionerna slås samman och arbetsledningen flyttar över trettio mil upp till Östersund.

MittMedia kallar omorganisationen för satsningar på lokaljournalistiken, och att det på det viset frigörs resurser.

Ansvarig utgivare på Arbetarbladet, som ingår i MittMedias koncern, Daniel Nordström menade å sin sida att det finns en styrka i att man nu får en av landets största sportredaktioner.

Bara minuter efter debatten kom beskedet om att Mittmedia, som äger lokaltidningarna Arbetarbladet, Gefle Dagblad och Hälsingetidningarna, ska dra ner på sin personalstyrka med en tredjedel.

Ett besked som Daniel Nordström inte nämnde under debatten.

Efter debatten i P4 Gävleborg fortsatte diskussionerna och åsikterna strömmade in från olika håll. Flera röster ifrågasatte att det skulle röra sig om satsningar, snarare menade vissa att det handlar om rena nedskärningar.