DAGENS RECEPT

Matildas fläskkotletter

1 dl olja
½ dl soja
3 vitlöksklyftor
Fläskkotlett
Röd paprika
1 ½ potatissalt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader 

Klyfta upp potatisen och ringla över lite olja och salta, ställ in i ugnen. Blanda ihop olja, soja, salt, peppar och vitlök i en bunke och lägg i köttet. Stek sedan köttet tills det är genomstekt. Skär stavar av paprikan och lägg i ''marinaden'' ett litet tag, och stek sedan paprikan. Ta sedan ut potatisen ur ugnen och servera.

Såsen

Fetaost
3 dl creme fraiche
2-4 vitlöksklyftor

Mosa ihop allt.

Linns superkockfläskkotlett

10 fläskkotletter av glad gris (gärna med svål och gärna utan att vara skivade en och en) salt, olja och smör att steka .

Rimma kotletterna i 1 l vatten väl blandat med 0,5 dl salt i minst en timme. Ta sedan upp kotletterna och låt dem torka lite. Snitta svålen (om du har kvar den). Stek dem sedan till fin färg i en het panna. Har de svål kvar är det extra viktigt att den får en fin och krispig yta. Baka sedan klart i ugnen på 160°C i några minuter tills att de har en innertemperatur på 58°C. Låt sedan köttet vila in minst fem minuter innan det serveras.

Krämig potatissallad

1 kg färskpotatis om det finns, annars någon god fast potatis
1 knippe rädisor
1 knippe salladslök
sockerärter
1 påse babyspenat

1 dl majonnäs (hemmagjord eller köpt med få ingredienser)
1 msk dijon
1 msk grov senap
salt

Blanda majonnäsen med senap och smaka av med salt.

Koka potatisen i saltat vatten och låt den sedan svalna. Hyvla och hacka grönsakerna och blanda sedan samman allt och vänd ihop med senapsmajonnäs.