Siavosh kämpar för att utrota antisemitism och främlingsfientlighet

Siavosh Derakhti är bara 23 år gammal men har redan vunnit priser för sitt engagemang mot antisemitism. Med projektet UMAF hoppas han få bort antisemitism och främlingsfientlighet bland unga.

Projektet Unga mot Antisemitism & Främlingsfientlighet, tidigare Unga muslimer mot antisemitism, är ett projekt som finns för ungdomar ska stå sida vid sida för att motverka främlingsfientlighet och utanförskap.

Siavosh Derakhti, som startade projektet, säger till Expressen att han anser att barn och unga är framtiden och att han vill ha ett samhälle med bättre värderingar. Målet är att tillsammans bekämpa intoleransen och främlingsfientligheten som finns i dag.

Muslimer mot antisemitism

Projektet hette från början Unga Muslimer Mot Antisemitism. Då var tanken från Siavosh att lära sina klasskamrater om antisemitism och få bort bilden av att muslimer hatar judar. Han anordnade både besök från överlevare och en klassresa till Auschwitz. Enligt Siavosh är det okunskapen som bidrar mest till fientligheten, och att utbildningen av unga i ämnet är viktig. Nu är projektets namn ändrat för att inte bara handla om muslimer och antisemitism. Projektet handlar istället om att stå tillsammans för ett enat Sverige mot rasism och främlingsfientlighet.

Här kan du läsa mer om projektet