Kalmar konstmuseum: Kom tillbaka Bengt-Olof Johansson!

Turbulensen i Kalmars konstvärld fortsätter. Den tidigare uppsagde chefen för Kalmar konstmuseum, Bengt-Olof Johansson, kommer att erbjudas att få tillbaka sitt jobb under en period.

Det är nya styrelsen som under torsdagskvällen beslutade att ge honom tillbaka tjänsten - om han är intresserad.

Styrelsens nye ordförande Lars W Andersson säger att han idag kommer att ställa frågan till Bengt-Olof Johansson.

Bengt-Olof Johansson säger till P4 Kalmar att han funderar på hur han ska svara men att det under rätt förutsättningar är möjligt att han tackar ja.

Tullan Gunér, som varit tillförordnad chef sedan den omstridda uppsägningen av Johansson, sade efter beslutet upp sig med omedelbar verkan.

Bengt-Olof Johansson hälsar via Facebook: "Hej alla vänner, kollegor och supportar av konsten som en del av en inressant värld. Utan ert stöd hade händelserna inte tagit en så positiv vändning. En dag som denna börjar man till och med tro på att det finns rättvisa i världen och att kamp lönar sig!"

Han fortsätter: "Det stämmer att jag inlett förhandlingar med nya styrelsen om förutsättningarna för en tidsbegränsad period som museichef, tills dess att en ny museichef är tillsatt. Det ser ljust ut, under nästa vecka hoppas jag alla bitar är på plats."