Om Som trolleri

Radiodramat ”Som trolleri” bygger på en bok av Mårten Melin. Den handlar om snart 13-åriga Mona som en varm sommar träffar en märklig pojke i skogen. Hon dras till honom samtidigt som hon förstår att något är väldigt annorlunda med den här pojken.

Stora krafter sätts igång som hon inte kan - eller vill - stoppa. Det är en historia om den första stora förälskelsen och frigörandet från föräldrarna och barndomen. Och om att göra egna val.

Titellåten är gjord och framförd av artisten Annika Norlin och all musik i serien står hennes vapendragare i gruppen ”Säkert”, Henrik Oja, för.

Mona spelas av debuterande Greta Hedin och pojken Mikael av Buster Isitt, känd i målgruppen från två av SVT:s julkalendrar, “Hotell Gyllene knorren” och nu senast “Piratskattens hemlighet”. Den mystiska berättaren görs av den folkkära skådespelaren Claire Wikholm.

I rollerna: Greta Hedin, Buster Isitt, Claire Wikholm, Christopher Wagelin, Mina Azarian, Rasmus Lindh, Dina Brodda Fallenius, Mira Wiig Wennersten och Ulrika Nilsson.

Dramatisering: Lucia Cajchanova
Dramaturg: Doreen Kanter
Tekniker: Michael Johansson, Lena Samuelsson och Frida Englund
Inspicient: Sven Philip
Musik: Annika Norlin, Henrik Oja och Frida Johansson
Producent: Frida Derwinger
Regi: Eva Staaf