Johan Olsson: Vinna vasaloppet är min dröm

3:28 min

I morse kom beskedet att skidhjälten från VM i Falun Johan Olsson satsar på långlopp med Vasaloppsseger i sikte. Idag har han varit på plats i Oslo och träffat sitt nya norska team.

Den dubble världsmästaren på skidor vill bli bäst i världen i de långa loppen. Under fredagen presenterade långloppslaget Team Santander truppen till nästa säsong. Ett namn är Johan Olsson.

Att han ändrar sig och istället för att lägga skidorna på hyllan väljer att satsa på långlopp handlar om motivation.

– När jag gästspelade lite i våras i långloppen så kände jag att det här är verkligen någonting jag känner för att göra, säger Johan Olsson

Jag kände motivation direkt när jag med i våras.

Det handlar om en tvåårssatsning och huvudmålet är att vinna Vasaloppet. Och han satsar på att ta hem hela långloppsserien Ski Classics.

– Jag har känt de senaste tre åren att jag nått mitt tak och inte kommit mycket längre och nu får jag börja på något helt nytt. Det är det som känns så motiverande, säger Johan Olsson.

Är det en blivande Vasaloppssegrare jag pratar med?

– Det vore en dröm att vinna. Det är det jag kommer lägga in i min träningsplanering och utgå ifrån, säger Johan Olsson.

Jag vill väldigt gärna sälla mig till den skara av mina egna idoler som både vunnit VM-guld och Vasaloppet.

– Vasaloppet har ju en extremt stark ställning just nu, men inte minst den kultur som vasaloppet innebär. Den kultur längdskidåkningen har och det arv som kommer från gamla tider har väldigt stort värde för mig, säger Johan Olsson.