Hockeyklubb besviken över konkurs

1:22 min

Gislaveds sportklubbs ekonomiska problem har nu lett till att ishockeyklubben lämnat in en ansökan om konkurs. Klubben har försökt få låna pengar av Gislaveds kommun men fått nej.

Klubbens ordförande Mattias Runesson är besviken och säger att det känns som ett misslyckande.

Gislaveds sportklubb bildades 1952 och har som bäst spelat i allsvenskan. Nu ser det ut som om klubben går i graven. Efter en lång tid av ekonomiska problem är man tvingad till åtgärden efter att kommunen inte beviljat klubbens låneansökan.

Men enligt kommunalrådet i Gislaveds kommun Marie Johansson så har kommunen gått in och hjälpt klubben och gett stöd och även gjort upp avbetalningsplaner.

- Det har varit många turer fram och tillbaka så det kom inte som någon överraskning men klart det är tråkigt.

Kommer ni från kommunens håll göra något mer i frågan?
- Nej, det här ligger nu i första hand hos föreningen, om de nu ska återupprätta eller skapa en ny förening. Kommunen kommer aldrig göra satsningar på elitnivå och skjuta in pengar för att man ska kunna bedriva ishockey på elitnivå säger Marie Johansson.

De senaste åren har det även gått sämre rent sportsligt för Gislaved SK. Klubben har åkt ner i division tre.
Från och med måndag kommer en konkursförvaltare ansvara för föreningen.

Gislaveds SK har fostrat ishockeystjärnor som Erik Josefsson och Alexander Johansson, regerande svenska mästare med Växjö, och Simon Hjalmarsson, som för närvarande spelar VM med Tre Kronor.