Storfors utslaget ur SM-slutspelet

3:18 min

Storfors är ute ur SM-slutspelet i bordtennis. På fredagskvällen förlorade laget även den andra semifinalen, hemma mot Stockholmslaget Ängby, med 5-1.

– Naturligtvis är det jättetungt. Vi får stryk med samma siffror som vi fick i onsdags, men jag tycker att vi gjorde en bättre match igår, säger Storforstränaren Anders Hulth morgonen efter uttåget.

I seriespelet tidigare i vår imponerade Storfors genom att bli tvåa i pingisligan A, och därför fanns det förhoppningar om att ta sig hela vägen till SM-final.

Men semifinalduellerna mot Ängby blev ett rejält antiklimax. Efter förlusten i Stockholm i onsdags med 5-1, blev det stryk på nytt med samma siffror hemma i Storfors på fredagskvällen. Detta mot ett lag som Storfors besegrade i serien i våras.

– Analysen av det är enkel. Ängby är i bättre form än våra spelare, vi kommer inte upp i normal standard, så är det bara. Jag tycker inte att vi presterar 100 procent på någon av våra spelare, varken i onsdags eller igår, säger Anders Hulth.

Precis som i onsdags var fransyskan Audrey Mattenet enda Storforsspelaren i returen som vann en singelmatch. Hon slog Rachel Moret i tre raka set. Däremot förlorade Mattenet mot Roxana Istrate med 3-1.

Rumänskan Cristina Kont låg bra till i sina båda matcher. I den första ledde hon med 2-1 i set, och i den andra hade hon 2-0, men i båda fallen föll hon tungt och tappade till 2-3. Och bosniskan Sonja Obradovic hade det återigen tungt och förlorade sina två matcher.

Därmed får Ängby spela SM-final. Mycket talar för att det blir mot regerande svenska mästarna Eslöv, som leder med 1-0 i matcher mot Dänningelanda och som spelar returen på lördagseftermiddagen.

För Storfors var trots allt prestationen att nå SM-semifinal den bästa i klubbens historia. Förra säsongen slogs laget ut i kvartsfinal av ett annat Stockholmslag, Spårvägen.

Veckans semifinalmotståndare Ängby kommer att drabbas av spelarflykt efter säsongen, och har redan meddelat att man hoppar av pingisligan nästa säsong och kliver ner i division ett.

För Storfors ser framtiden trots allt ljusare ut. Enligt Anders Hulth har tre spelare redan skrivit kontrakt för nästa säsong, det handlar om Cristina Kont, Sonja Obradovic och Filareti Exarchou. Med Audrey Mattenet pågår förhandlingar.

– Naturligtvis har vi även andra trådar ute, med andra spelare, men vi ska förhandla med Audrey under veckan som kommer så får vi se hur hon känner, säger Anders Hulth.

Känner du att de övriga tre, som ni har gjort klart med, har mer potential i sig?

– Absolut. Det är det jag vet, och det är därför man blir lite extra besviken för jag vet potentialen i allihop.

Så Storfors kommer finnas med i pingistoppen även nästa år?

– Absolut. Vi gick från kvarten förra året till semin i år, så då måste det ju bli final nästa år.