Jacob och Zandra upplevde ännu ett skalv i Nepal

4:54 min

Människor i Katmandu rusade ut på gatorna när Nepal skakades av en ny jordbävning med magnituden 7,4, enligt USGS.

– Det var vid ett-tiden lokal tid, tror jag. Vi blev väldigt uppskakade. Det kom som en väldigt stor chock för det har slutat skaka under en lång period och så kom den här stora och det väckte upp oron som funnits i två veckor men som lugnat ner sig, säger Jacob Sandvall till P4 Jönköping. Jacob har tillsammans med Zandra Franklin, båda från Jönköping, varit i Nepal i fem veckor och de var alltså på plats även vid första skalvet. 

Vid det första skalvet omkom omkring 8 000 personer och även vid dagens skalv har folk omkommit, skriver norska Röda Korset på Twitter.

Först trodde vi faktiskt att det var en lastbil som åkte förbi bakom kaféet där vi satt, men vi insåg ganska snabbt att det här var ganska stort. Vi rusade ut till den öppna ytan som fanns utanför. Kvinnan som har restaurangen här har förlorat två av sina hus i den förra jordbävningen och hon blev väldigt uppjagad. Hennes son var i skolan så hon var i full panik.

Dagens skalv är troligen inte ett efterskalv, säger Reynir Bödvarsson, föreståndare för Seismologiska institutet i Uppsala.  

– Det är nog rimligast att betrakta detta som ett nytt huvudskalv. Det tidigare stora skalvet var väster om Katmandu medan detta skalv har skett öster om Katmandu.

Hör hela intervjun med Jacob Sandvall i ljudklippet ovan.