OS-drömmen lever för Julia Rumbutis

2:29 min

På SM i gymnastik gjorde Julia Rumbutis en sensationell comeback efter fyra års skadeproblem och rehabträning. OS-drömmen lever - eventuellt som tävlande för Georgien.

Under SM i gymnastik som nyligen avgjordes kom Julia trea i mångkampen. Det var en efterlängtad comeback efter en svår axelskada, som tagit nästan fyra år att läka. Men vi backar lite i historien:

För att få vara med i SOK:s talangsatsning var ett krav att Julia flyttade från Älvsbyn till Mälardalen.

Tillsammans med sin familj flyttade hon till Stockholm, där båda föräldrarna är aktiva som tränare i klubben All Star Gymnastics.

Men så drabbades Julia av en svår axelskada efter ett fall från redskapet barr. Det var först förra sommaren hon åter hade sådan stadga att hon kunnat stå på händer eller hänga i barren.

På SM i gymnastik gjorde hon nyligen en sensationell comeback, kom trea i mångkamp.

Svenska gymnastikförbundet är nu åter intresserade av att Julia är med i landslaget i gymnastik, men familjen Rumbutis avvaktar med besked.

Nu tar Julia nästa stora steg mot OS-drömmen, då hon i dagarna fått ett georgiskt pass och överväger att tävla för Georgien.

- Julia ska tävla i Georgien i slutet av maj. Efter det tar vi beslutet om vi ska gå vidare, konstaterar Sara Rumbutis som också betonar att det viktigaste av allt är att dottern nu är skadefri.

- Jag lovar, hon är den gladaste gymnasten någonsin, nu när hon åter kan träna för fullt. Och vi de gladaste föräldrarna, säger Sara Rumbutis, gymnastikprofil i Sverige som tränare och domare - men i det här fallet framför allt mamma till Julia.