Michael Roledas filippinska blåmusslor

1 nät färska blåmusslor (1 kg med skal)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2-1 färsk chilifrukt (känn efter hur stark den är)
4 cm färsk ingefära
1/2 dl hackad sockertång eller fingertång (färsk eller torkad och blötlagd)
1 dl Sprite, 7up eller sockerdricka

Rensa blåmusslorna och ta bort de som är trasiga eller döda. Finhacka lök, vitlök, chili och ingefära. Häll i rejält med olivolja i en gryta och börja med att steka löken i några minuter, det gör inget om den får lite färg. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och tång. Stek i en minut. Häll i musslorna, tillsätt läsken och sätt på ett lock. Tillaga på hög värme i några minuter och skaka grytan då och då. När musslorna har öppnat sig är de klara. Då kan du mala över lite svartpeppar och eventuellt salta, men oftast behövs det inte. Musslorna innehåller så mycket saltvatten i sig själva.