84-åriga Elsa Öhman har fått ännu en märklig p-bot

0:27 min

84-åriga Elsa Öhman, i Övertorneå, har fått ännu en parkeringsbot utfärdad på sin snöskoter – på grund av en felparkering i Malmö.

Trots att hon är synskadad och inte har kört skotern på många år, och trots att den står inne i ett garage fem mil norr om Övertorneå, så fick Elsa Öhman förra veckan p-böter för en felparkering i centrala Malmö, 170 mil bort.

Och nu var det alltså dags igen.

– Jag misstänker att det är någon i Malmö som kör med falska skyltar. Jag väntar mig att det kommer fler kuvert snart, säger skoterägaren Elsa Öhman, som är i full färd med att överklaga p-böterna till Transportstyrelsen.

Men Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen, tycker att felskyltade bilar är så ovanliga att först efter ytterligare någon böteslapp ska man börja misstänka en felskyltad bil.

– Händer det vid flera tillfällen så finns anledning för oss att göra en bedömning i det enskilda fallet. Vi kan om det föreligger synnerliga skäl bevilja byte av registreringsnummer för ett fordon, men då gäller hårda krav, säger han.