"Skadan är redan skedd"

4:50 min

De senaste dagarna har det spekulerats flitigt om HV71 och vad som egentligen sker i föreningen. Krishanteraren Jeanette Fors-Andrée hävdar att allt hade kunnat undvikas.

I lördags publicerade Aftonbladet en längre artikel som påstod att det fanns en spricka mellan å ena sidan sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson och å andra sidan tränaren Andreas Johansson. Klubben gick på måndagen ut och dementerade att det var turbulent i klubben.

På tisdagen kom dock ett nytt budskap i form av ett pressmeddelande på deras hemsida där man skrev att ”fel har begåtts”. Locket har varit på från föreningens sida om vilken typ av fel det är och uttalandena har varit fåt.

Krishanteraren Jeanette Fors-Andrée anser att man borde agerat annorlunda från första början.

Här är det viktigt att snabbt sätta sig ner i gruppen och komma överens om vem ska uttala sig och vad ska sägas. Det är ett av många misstag att låta det spreta iväg på det sättet.

– Man får börja internt. Det måste alltid börjas internt. Det krävs en tydlighet internt för att få ett case i media sen.

Och Jeanette Fors-Andrée menar hävdar att HV har hamnat i ett för stort underläge redan och att det nu kommer bli svårt att hinna ikapp stormen.

– Det viktigaste är att inte hamna i ett försvarsläge, i ett underläge där man inte hinner ikapp stormen. Och därför är det viktigt att börja väldigt snabbt med att få ut sina viktigaste budskap och argument, och det här blir svårare när man inte håller ihop sin kommunikation internt.

Problemet är om man inte kan komma ikapp en storm. Här är skadan skedd redan. Det enda som gäller nu är att minimera skadeverkningarna.

Hör hela inslaget i ljudklippet i toppen!