Många gripna efter skottdramat i Texas

1:31 min

Polisen i Waco i Texas i USA har gripit runt 170 personer efter ett gängbråk i går mellan olika kriminella mc-gäng. Nio gängmedlemmar dödades i samband med en intern uppgörelse och minst 18 skadades.

Polisen i Waco, Texas, har fått förstärkning efter gårdagens gängkrig och den lokala polischefen Patrik Swanton kallade skjutningarna igår för det värsta han varit med om under drygt tre decennier i tjänsten.

Polisen var förberedd och på plats säger Swanton. 

– Vi var där och vi syntes, men det struntade de i. Det säger något om vilket sorts folk vi har att göra med, säger Swanton.

Enligt olika medieuppgifter var ett par hundra medlemmar från fem mc-gäng på plats i och utanför en restaurang i Waco, där de skulle göra upp om rekrytering och inbördes territorier för den organiserade brottslighet de sysslar med.

Polisen var alltså på plats och enligt Swanton, den lokale polischefen, hade polisen i månader försökt få till stånd ett samarbete med restaurangen för att förhindra mötet, men inte fått något gensvar därifrån. Restaurangen har nu stängts.

Bråket mellan gängen ska ha startat inne på restaurangens toalett, om en parkeringsplats, enligt medierna och fortsatt utanför där polisen ingrep.

Nio gängmedlemmar dödades och dubbelt så många är skadade.

Patrik Swanton säger att polisen hotats med repressalier och har varnats att utomstående mc-gäng är på väg till staden. 

– Vi är på alerten och vi är beredda, säger Swanton.