Tysk polis misstänks för att ha misshandlat flyktingar

1:11 min

En polis i tyska staden Hannover anklagas för att ha misshandlat två flyktingar från Marocko och sen skrutit om det för kollegor. Polisen ska bland annat ha tvingat en gripen att äta ruttet fläskkött från golvet.

Båda fallen som nu utreds av åklagaren inträffade på polisstationen på centralstationen i Hannover.

Den anklagade polisen ska vid ena tillfället ha misshandlat en marockansk asylsökande som gripits på pendeltåget i stan för att han åkte utan biljett. Polisen ska bland annat ha tvingat den gripne att äta ruttet fläskkött från golvet.

I det andra fallet, som inträffade för mer än ett år sen, ska den misstänkte polismannen ha misshandlat en afghansk flykting som gripits i Hannover utan pass på sig. 

I båda fallen ska polisen, enligt tv-kanalen NDR som avslöjade händelsen, ha skrutit om händelserna för kollegor via mobilappen Whatsapp. Bland annat ska han ha vidarebefordrat en bild på en de misshandlade när den ligger med handbojor i en plågsam ställning.

– En polisman ska enligt misstankarna ha behandlat gripna på ett människoovärdigt sätt, säger åklagare Tomas Klinge som leder utredningen.

Nu utreds om fler poliser kan ha varit inblandade i händelsen. 

Misstankarna får stora rubriker här i Tyskland. För bara något år sedan fram kom det att vaktpersonal på ett flyktingboende i västra Tyskland ska ha misshandlat asylsökanden.