Politik

Bråk skapar kaos inom SD i Nässjö

2:21 min

Det råder full kalabalik inom Sverigedemokraterna i Nässjö kommun. 

Vid ett medlemsmöte nyligen ska ordföranden för Sverigedemokraterna i Nässjö, Uno Björkman, ha hotat partiets gruppledare i fullmäktige, Mats Trägårdh.

Efter mötet valde Mats Trägårdh att lämna sitt uppdrag som gruppledare. I valet i höstas gjorde Sverigedemokraterna i Nässjö det bästa resultat i hela länet. Partiet fick nästan var femte röst, en mycket stor framgång. Men idag, åtta månader senare, råder det kaos och konflikt.

Flera olika falanger bråkar med varandra. Exakt vad bråket handlar om är svårt att greppa. Dels har partiet växtvärk och man har fått in många oerfarna politiker, dels handlar det om den interna organisationen och så handlar det om makt. Vem ska ha makten över vilken politik partiet ska driva i Nässjö, styrelsen eller fullmäktigegruppen?

Vid senaste medlemsmötet kom konflikterna upp till ytan. Det hela slutade med att Mats Trägårdh och Maria Högberg valde att lämna sin uppdrag som gruppledare och vice gruppledare för Sverigedemokraterna i Nässjö. Dessutom höll det på att bli handgemäng. Mats trägård hävdar att han blev hotad av Uno Björkman, något som Björkman tillbakavisar.