Vansbro kommun har inte glömt bort Söderåsen

1:10 min

Vansbro kommun har fortfarande inte tagit något beslut om en renovering av Söderåsens äldreboende i Vansbro. Anledningen är att kommunen har investerat stora mängder pengar på annat håll.

I mars förra året sa det centerpartistiska kommunalrådet Per-Anders Westhed att kommunen skulle ta ett beslut under 2014. Men inget beslut har alltså tagits sedan dess.

Per-Anders Westhed säger att det beror på att det fattas pengar då kommunen nyligen har investerat i en ny skola och en ny brandstation. Men i september kommer kommunen att ta beslut om budget och investeringsplaner och då räknar man med att kunna ta ett beslut om Söderåsen. Men det betyder inte att renoveringen kommer att startas på en gång säger Per-Anders Westhed.

– Den politiska majoriteten har lämnat in en politisk plattform för den här mandatperioden och där finns Söderåsen med. Där står det att upprustningen av Söderåsen ska påbörjas inom mandatperioden. Jag vill absolut inte gå ut med att vi kommer att sätta igång renoveringen under nästa år utan jag vill säga att under den här mandatperioden så bör vi komma igång.