Svensktoppen nästa

Julia Lorenz vann länsfinalen i Svensktoppen nästa 2015

1:34 min

Stort grattis till Julia Lorenz från Hallstahammar som tog hem segern i finalen av Svensktoppen nästa Västmanland 2015 med låten Popstarfreak. Julia har nu chansen att gå vidare till riksfinalen i september.

Det var oerhört jämnt mellan kandidaterna i finalen av den västmanländska upplagan av Svensktoppen nästa, när den avgjordes i direktsändning inför publik på P4 Västmanland i Västerås.

När samtliga poäng var sammanräknade stod det lika mellan två av kandidaterna, men Julia Lorenz fick de flesta sms-rösterna vilket avgjorde tävlingen till hennes fördel.

– Nu känns det så .... bra! skrattade Julia när programledare Martin Vare frågade hur det kändes när resultatet stod klart.

Julia Lorenz, är en 17-åring från Hallstahammar som alltid haft ett starkt sångintresse. I Svensktoppen nästa Västmanland tävlade hon med låten Popstarfreak som skrivits av Kurt Kurre Westling, Herbert Trus och Joakim Törnqvist.

 Resultat när poängen från juryn och sms-rösterna räknats samman:

  1. Julia Lorenz med Popstarfreak: 195 poäng (848 SMS-röster)
  2. Tilda Anvemyr med In Too Deep: 195 poäng (563 SMS)
  3. Alex Mood med Some Would Run: 120 poäng (329 SMS)
  4. Younes med Champion song: 90 poäng (237 SMS)

Julia Lorenz har nu chansen att få vara med i riksfinalen av Svensktoppen nästa.

När alla delfinalerna runt om i landet är avgjorda ska en jury utse vilka av de 25 vinnande bidragen som ska gå vidare till riksfinalen. 

I mitten av augusti avslöjas vilka åtta bidrag det blir som tävlar i den stora finalen på Liseberg i Göteborg den 6 september.

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Västmanland