Omfattande skadegörelse på Nolaskolan

En omfattande skadegörelse har skett på Nolaskolan i Örnsköldsvik under natten. Polisen misstänker att skadegörelsen är relaterad till det kommande studentfirandet.

 Några har med ett 50 tal skruvar, skruvat fast en banderoll på en av skolbyggnaderna och därmed skadat det papptak som finns så att det nu rinner in vatten i lokalen. Dessutom har man målat med färg som runnit ned på fasaden.

Polisen sätter det här i samband med studentfirandet och just det här dygnet har polisen fyrdubblat sin personal eftersom det finns misstankar om att det kan bli stökigt på stan. Förutom skadegörelsen på Nolaskolan har det enligt polisen också förekommit äggkastning.

Via sociala medier har det spridits ett budskap om att de två gymnasieskolorna Nola och Park ska mötas i en dryckestävling ikväll. I inlägget på Facebook framgår det också att eleverna ska samlas vid lunchtid för att sedan dra ned på stan och leva om.

Skolledningen ser allvarligt på det hela.

-- Vår gymnasiechef har gått ut med information om att det här kommer att betraktas som skolk, säger Maria Nygren, rektor på Parkskolan.

Från polisens sida säger polisinspektör Dick Danielsson att man ser allvarligt på nattens skadegörelse och på informationen att studenterna ska samlas på stan efter lunch.

– Vi har fyrdubblat vår personal för att ha bevakning på det här, säger Danielsson till P4 Västernorrland.