Klart med namnval till Falkenbergs nya arena

1:17 min

Nu har det nya namnet på Falkenbergs nya arena avslöjats. Falcon Alkoholfri Arena blir det sponsrade namnet på arenan.

Vad tycker du om nya namnet på arenan?

Men arenan kommer inte vara helt alkoholfri, för även alkoholhaltiga drycker kommer serveras där.

Carlsberg Sverige blir, förutom namnet, även leverantör av all dryck som säljs på arenan.

Sponsorn blir alltså bryggeriet Carlsberg, men Lars-Eric Nilsson, ordförande för Falkenbergs FF, ser inga problem med att klubben i framtiden förknippas med ett företag som brygger öl.

Vad tänker du kring att ett företag som brygger öl förknippas med ett fotbollslag?

–Jag tycker inte det är konstigt. Det är väl väldigt trevligt att man vill marknadsföra ett alkoholfritt öl. Vi tycker det är jättebra.

Avtalet mellan Falkenbergs FF och Carlsberg är på fem plus fem år, vilket betyder att det löper fem år med möjlighet att förlänga avtalet med ytterligare fem. Ingen av parterna vill avslöja hur mycket Carlsberg får betala för att ha Falcon i arenanamnet.

Hur ser detaljerna ut kring avtalet?

– Detaljerna kring avtalet är att de äger namnet och de kommer att marknadsföra sig på vår tröja och så. Det är ett särskilt avtal i och för sig. All försäljning på anläggning är ju Carlsbergs och Falcons drycker och att de är med och gör i ordning. De vill göra en alkoholfri pub på något sätt. De bitarna kommer ju senare, säger Lars-Eric Nilsson.

Enligt Johan Örtegren, marknadschef för öl på Carlsberg, så är största anledningen till att man har ordet "alkoholfri" med i arenans namn att just alkoholfri öl är den snabbast växande kategorin för företaget. Men enligt branschtidningen Dagens Media så var företaget tvingat att lägga till ordet "alkoholfri" på grund av den stränga lagstiftningen om alkoholreklam.

Avtalet löper under fem år och ytterligare ett avtal har gjorts och gör att bland annat Festis kommer att sponsra barn-, och ungdomsverksamheten. Bygget av den nya arenan är redan igång och kommer vara klar för spel när vårsäsongen inleds 2017.

Lyssna på det längre ljudklippet och få reda på mer!