Speedway: Indianerna vann säkert

Regerande mästarna i speedway, Rospiggarna, hade inte mycket att sätta emot i årets elitseriepremiär. Indianerna vann på hemmaplan i Kumla med 51–45.
– Inte alls bra, men samtidigt så måste man vara förberedd på att förlora någon match på bortaplan, sade Rospiggarnas lagledare Einar Kyllingstad till TT på tisdagkvällen.
Rospiggarna drabbades förra veckan av ett tungt avbräck när Lee Richardsson bröt tummen. Han tvingas därmed gå med gips i fyra veckor och Rospiggarnas yngre förare lyckades inte fylla tomrummet Richardsson lämnade.
Laget hade visserligen Ryan Sullivan, som inte tappade en enda poäng och satte nytt banrekord; Greg Hancock och Andreas Jonsson. Men deras insatser räckte inte för en seger för Rospiggarna.
Mer nöjda med tisdagens möte var däremot vinnarna Indianerna som vädrar morgonluft:
– Vi kan mycket väl bli säsongens överraskning, sade Henrik Gustafsson, som från reservplats blev lagets bäste förare.

Fler resultat från elitseriepremiären:
Masarna vann borta mot Vargarna med 52–45. Kaparna vann hemma i Göteborg mot Luxo Stars från Målilla med 54–42. Västervik segrade hemma mot Valsarna med 57–27. Nykomlingen Örnarna hängde länge med bra i hemmamatchen mot tippade topplaget Smederna. Efter elva av de 16 heaten var det oavgjort 33–33, men på slutet ryckte gästerna ifrån och kunde vinna säkert med 55–44.