Polishögkvarter attackerat i Dallas

I Dallas i delstaten Texas, USA, attackerade minst en beväpnad man under morgonen, svensk tid, stadens polishögkvarter. Rörbomber har också hittats utanför byggnaden.

En video som publicerats på sociala medier av ett vittne, visar hur en svart skåpbil rammar en radiobil utanför Dallas polishögkvarter och därefter avlossas flera skott mot poliserna som besvarar elden.

Skåpbilen, som uppges vara bepansrad, kör sedan därifrån och jagades i ett stort polispådrag genom staden.

Jakten tog slut på en parkeringsplats i södra Dallas, där förhandlingar mellan föraren och insatsstyrkorna pågick i flera timmar, innan mannen sköts av polisens krypskyttar. Det är i nuläget oklart om han lever eller inte.

Dallaspolisen hittade också två sprängladdningar utplacerade i närheten av polisstationen, och flera hus i närheten evakuerades. Båda sprängladdningarna har nu detonerats av polisens bombexperter.

Polischefen David Brown uppgav inledningsvis att det rörde sig om upp till fyra gärningsmän, men sade senare att det förmodligen bara rör sig om en gärningsman. 

Ingen polisman har skadats.

– Vi klarade oss med en hårsmån från den misstänktes avsikt att döda, sa David Brown, som trodde att attacken mot polisen kan ha berott på vrede över en förlorad vårdnadstvist.