Svensktoppen Nästa i P4 Dalarna

Malin Jonsson segrare i Svensktoppen nästa!

3:11 min

Det blev Malin Jonsson som tog hem segern i dalafinalen av Svensktoppen nästa 2015 med låten Jag Är Äkta. Hon har nu chans att bli en av de åtta som tar sig till riksfinalen i september och har då också chans att medverka i nästa års Melodifestival.

Se videon här när programledare Mats Ingels utropar årets vinnare!

Malin Jonsson fick 32 procent av rösterna. På andra plats kom Micke Thelin med Sista dansen som fick 20 procent av rösterna.

Under augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala delfinalvinnare som slutliga tävlande i riksfinalen. Då inleds också publikröstningen.

Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen i början av september. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen.

I samband med årets riksfinal av Svensktoppen nästa kommer också en av de åtta finalisterna erbjudas en bonusmöjlighet att i egenskap av artist medverka under 2016 års Melodifestival. Valet görs av finaljuryn och är en separat bedömning som ligger utanför den sammanvägda publik- och juryröstning som leder fram till årets vinnare av Svensktoppen nästa.

Bonusmöjligheten är inte direkt knuten till vinnaren av Svensktoppen nästa - men kan sammanfalla om den samlade röstningen och den separata jurybedömningen når samma resultat.