Försäljningen av sexleksaker och BDSM-leksaker ökar

12 min

Försäljningen av sexleksaker ökar under semestermånaderna. Även försäljningen av BDSM-leksaker har ökat efter att filmen av böckerna Fifty shades of grey har kommit ut.

– Det är väl att man blir mer glad sprallig, får mer energi och vill testa på olika saker, säger Anna Nylén som äger erotikbutiken Lustens Oas i Karlstad.

Och enligt en erotikbutik på nätet har försäljningen av BDSM-leksaker ökat med hela 265 procent sedan filmen Fifty Shades of Grey kom ut och Anna Nylén har även hon märkt av den ökade försäljningen av BDSM-leksaker.

– Du har ögonbindeln, du har Mr Greys gråa slips sedan har du också handbojor som har en dörrstopp så att du kan hänga den över dörren och stänga så att man sitter fast där, säger Anna Nylén.

Har vi verkligen blivit så påverkade av den här filmen?

– Ja det har vi, det här har kommit in i allas vardagsrum nu eller i allas sovrum. Det är inget skämmigt, inget konstigt med det. Om man gick hem till någon och såg en piska för några år sen så kunde man reagera över att det var en piska där men nu är det inga konstigheter med det. Ingen skulle reagera över en piska eller en bok, säger Anna Nylén.