P4 Göteborg

Jawone vinnare i Göteborgsfinalen av Svensktoppen nästa

Jawone tog hem Göteborgsfinalen av Svensktoppen nästa med låten Främling.

- Det känns obeskrivligt, jag har visualiserat detta. Jag gick in med inställningen att jag ville vinna delfinalen, säger vinnaren Kamal Javanmiri som går under artistnamnet Jawone. 

Inför ett regnigt Liseberg tog Jawone hem segern i direktsändningen av Göteborgsfinalen av Svensktoppen nästa. Fem finalister slogs om segern och efter en jämn omröstning var det Jawone som fick ta med sig vinnarpokalen hem. 

Jawones bidrag till Svensktoppen nästa handlar om vänskap som övergår i kärlek och som sedan tar slut. Låten bygger på en verklig händelse i Kamals liv och är skriven av honom själv och producerad av Rocky Mutto

- Trots det strilande regnet gjorde artisterna sitt yttersta, och kvalitén på årets upplaga är nog det bästa vi haft. Det var solsken på scenen, säger programledaren Hasse Andersson. 

Vinnaren har nu chans att bli en av de åtta från alla lokala P4-stationer som väljs ut av en jury att tävla i riksfinalen av Svensktoppen nästa. Riksfinalen hålls på Liseberg i början av september och vinnaren testas för Svensktoppen i höst. Dessutom blir en av dom åtta artisterna i riksfinalen erbjuden en plats i Melodifestivalen 2016.

Finalisterna och vinnaren och valdes ut genom sms-röstning och en jury.