BORÅS

Unga sommarlovsentreprenörer redo för affärsvärlden

3:31 min

Borås sommarlovsentreprenörer är redo att möta företagsvärlden. I dag fick de unga entreprenörerna tips och råd från näringslivet och olika organisationer på Almåsgymnasiet.

Idag träffar Borås stads sommarlovsentreprenörer rådgivare från näringslivet och olika organisationer för att få råd och tips inför att dra igång sin verksamhet.

Det är totalt 39 gymnasieungdomar som numera kan titulera sig som sommarlovsentreprenörer och som står i startgroparna för att kära igång sitt företag. Det är ungdomarna själva som har kommit på sina olika företagsidéer.

– Nu ska de ut i verkligheten och praktisera det som de har fått träna på nämligen sälja sina tjänster eller sina produkter, säger Eva Andersson som är handledare för Sommarlovsentreprenörerna. 

Caroline Pettersson och Josefin Blomdahl har tänkt att köpa in gammeldags glasflaskor för att sedan dekorera dem med olika citat.

– Man känner hur man utvecklas och känner att verkligen får bli kreativ och får hitta på saker. Man får chansen helt enkelt att göra något som man vill göra.

För att bli en sommarlovsentreprenörer gör man en ansökan och det är ett alternativ till feriejobb i Borås stad. Olika kranskommuner, Herrljunga, Vårgårda, Tranemo och Ulricehamn, har valt att köpa platser till sina ungdomar som är intresserade av att vara med.

– Alla idéer är bra! Det är väldigt brett, finns allt från man kan tänka sig att söka patent på till att plocka jordgubbar, säger Rolf Borrås från Herrljunga som hoppas att han kunnat bidra med goda råd till ungdomarna.