P4 Extra 16 maj

I P4 Extra idag besöker vi Linköpings tingsrätt där rättegången mot pappan som sålde sin 10-åriga dotter till sexköpare runtom i Sverige inleds. Pappan och fyra sexköpare står åtalade.

I rysk domstol idag faller domen mot oligarken Chodorkovskij, grundaren av bolaget Yukos. Han utmanade president Putin, blev ett hot och blev åtalad för korruption, skattefusk och motstånd mot rättsapparaten.

Gravida kvinnor som är över 35 år löper dubbelt så stor risk att barnet i magen ska dö, visar ny studie. Hur den svenska vården kan hantera det ska vi tala om i dagens program.

Proffsboxning är olagligt i Sverige, trots att vi kan se det på TV varje kväll. De svenskar som vill proffsboxas åker utomlands.
Däremot hålls en K1-gala i helgen och det är tillåtet. K1 kan enklast beskrivas som boxning, men man får sparka och knäa sin motståndare också.
Rent teoretiskt skulle alltså en proffsboxningsmatch kunna äga rum i Sverige om man bara började med att sparka varandra i baken lite grand. Idrottsminister Bosse Ringholm kommer till studion för att förklara varför det är så här.

Vi ska också träffa Skansens dragplåster inför sommaren och det är inte Anders Lundin. Koalorna Teddy och Freddy har alla chanser att charma besökarna i sommar.

Idag startar också en serie som kommer att höras i P4 Extra - hur det gick för de människor som drabbades tsunamikatastrofen.

I P4 Extra måndag!