Svensktoppen 28/6

Petra Marklund, Elin Ruth och Bo Kaspers är redo

1:28 min

Det har blivit tufft att ta sig in på listan, varje vecka får tre utmanare se sig förbisedda av svensktoppsjuryn. Vi får se hur det går för veckans utmanare som bland andra består av Allsångsaktuella Petra Marklund. Petra som hyllar Göteborg på senaste singeln ”Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)”. 

Rösta på den låt du tror blir årets sommarplåga här:

Petra Marklund får sällskap av Bo Kaspers Orkester som utmanar med ”Sommaren” och Elin Ruth är aktuell med ”One last time”.

Måns Zelmerlöw fortsätter som etta med ”Heroes” för sextonde veckan i rad och två andra välkända namn återfinns i Topp 3; Mando Diao på andraplatsen med ”Strövtåg i hembygden” och Magnus Uggla avslutar helgen som svensktoppstrea med ”Jag och min far”.

För förra veckans utmanare Danny Saucedo (Brinner i bröstet), CajsaStina Åkerström (Är det så här det känns att komma hem) och Nasco Brothers (One of a Kind) blir det ingen listplacering.

I veckans program spekulerade vi också kring vilken som blir årets sommarplåga. Allt från Avicii med ”Waiting for love” till Axel Wikner och ”Det drar”. Först i höst vet vi svaret…

/Carolina Norén