Jönköping

Akut rasrisk vid nya Munksjöstaden

3:54 min

Efter att flera sprickor upptäckts på Barnarpsgatan i Jönköping i närheten av det stora nya bygget Munksjöstaden har högra körfältet norrut in mot stan stängts av.

Sprickan har asfalterats igen, och tung trafik uppmanas att ta en annan väg. Byggföretaget Tolust uppmanas också att göra en geoteknisk undersökning, och under tiden kommer avstängningen av körfältet att vara fortsatt avstängt.

– Vi ser allvarligt på detta, vi är oroliga för hela vägens konstruktion. Det kan hända saker så vi har stängt av en fil i norrgående riktning, säger kommunens beläggningsingenjör Lars-Åke Josefsson.

Sprickan är i närheten av bygget av den nya kontorsbyggnaden vid Torparondellen.

Dessa sprickor kan få stora konsekvenser för det fortsatta bygget av Munksjöstaden.

– Vi kommer ha en tyngre avstängning från och med i morgon och den kan pågå ganska länge. Vi är oroliga för de ska påla mer i morgon, säger Lars-Åke Josefsson och fortsätter.

– Vi är rädda för att om trafiken kommer gå här så kan det ge sig iväg och bli ytterligare stora sättningar, så vi har tagit en säkerhetsåtgärd nu.

P4 Jönköping har sökt företrädare för Tolust som bygger Munksjöstaden men dom hänvisar till entreprenören Gärahovs bygg där VD Per Larsson har inte gått att nå och projektledaren har semester.