Tusentals fyrbenta vänner på Ryda i helgen

2:00 min

Tusentals hundar och människor har samlats på Ryda i Borås nu i helgen då Södra Älvsborgs Kennelklubb arrangerar sin årliga nationella hundutställning. 

– Det är roligt! Man får träffa andra hundar och folk, så får hunden även lära sig att socialisera sig, säger Susanne Persson från Varberg.

För henne är det inte första gången hon är på utställningen på Ryda men däremot är det första gången hon själv ställer ut.

– Förväntningarna är att min hund Alice ska må bra. Några mer förväntningar har jag inte mer än att det ska bli roligt naturligtvis, säger Susanne Persson.

Redo för bedömning
4500 hundar och desto fler människor befinner sig just nu på Ryda Sportfält i Borås. De gröna fälten har till större del täckts av färgglada utställningstält där hundarna fint sitter och väntar på att få gå upp i ringen för bedömning.

För Gunilla Jonsson från Trollhättan är det inget nytt med att få sina hundar bedömda, och i dag har hon med sig de tre mopsarna Tillie, Lotta och Saga. Och för henne är det viktigt att få en bedömning av domare.

– När man håller på med uppfödning är det viktigt att få en bedömning på sin hund. Det är bra att kvalitetsgranska sina hundar, säger Gunilla Jonsson.

Regn - värsta som kan hända
Under lördags förmiddagen var vädret på Ryda Sportfält helt perfekt enligt de flesta, varken för varmt, kallt eller regnigt. Många som hade tagit sig till Borås var överraskade att det bjöds på regn som i fjol.

– Det värsta som kan hända är att det ösregnar i två dagar som det gjorde förra året men det får vi hoppas att det inte gör i år, säger Marie Ljungqvist, ordförande i Södra Älvsborgs kennelklubb.