Reseledaren hörde skotten i bakgrunden

1:30 min

Fredagens attack som dödade 39 turister i Sousse i Tunisiens blev danska reseledaren Sohaijla Yussufs värsta dag i livet.

En mycket ledsen Sohaijla Yussuf är bestört över det som hänt.
– Mitt hjärta gråter, jag är i chock, jag kan inte fatta att det har hänt, säger Sohaijla.

Hon jobbar på det skandinaviska resebolaget Detur och var på väg till Sousse med en busslast nya resenärer, när hon fick ett samtal.

Det var en av bolagets resenärer som ringde från sitt hotell. Han låg gömd bara fem meter från attentatsmannen, som mejade ner västerländska turister. Sohaijla hörde skottlossningen.
– Jag hörde skott i bakgrunden och han var mycket rädd, berättar hon.

Den vettskrämda resenären låg gömd med sin familj och den fasanfulla rapporten han gav Sohaijla, orsakade panik på bussen.
– Jag försökte bevara lugnet men jag kunde inte hålla tårarna tillbaka, jag grät för Tunisien, säger Sohaijla.

Sohaila Yussuf, som själv har rötter i Tunisien, lider med folket i landet. Attacken var ett hårt slag mot Tunisien, säger hon och just nu är bestörtningen stor i de tunisiska hemmen.
– De gråter i alla tunisiska hem nu, säger hon.

Flera resebolag har beslutat att ställa in resor och att göra ett uppehåll med resor till Sousse, bland annat Detur som Sohaijla Yussuf jobbar på.

Men Sohaijla Yussuf hoppas och tycker att Tunisien bör få stöd från hela världen. Hennes förhoppning är, säger hon, att folk fortsätter resa till Tunisien, så att terrororisterna inte vinner kampen.