Över 500 skadade vid explosion på festival i Taiwan

1:19 min

Siffran över hur många som skadades vid en explosion vid en musikfestival i Taiwan igår kväll stiger och är nu uppe i 516. Av dem är minst 180 allvarligt skadade. 

Amatörvideor visar hur människor som fattat eld flyr i panik och vittnen har beskrivit det som helvetesscener.

Det var en musikfestival som pågick strax utanför huvudstaden Taipei och tusen människor dansade framför en scen när arrangörerna hällde ett slags färgat pulver över dem - som fattade eld.

Alla besökarna var unga - runt 20 år - och de allra flesta taiwaneser.

Det är ännu inte klart varför pulvret fattade eld, det kan ha varit när det kom i kontakt med ljusanläggningen på scenen säger en talesman för brandkåren i Taipei. En polisutredning om vårdslöshet pågår och fem av arrangörerna förhörs nu.

De svårt skadade ungdomarna vårdas nu på flera olika sjukhus. En pappa berättar förtvivlat för lokala medier att hans dotter vårdas med tredje gradens brännskador. Mer än 80 procent av hennes kropp är bränd.

– Hon var på en musikkonsert, hur kunde nåt sånt här hända, utropar han.

De senaste två åren har det ordnats många sådana här "färgfester" runt om i Taiwan men premiärministern som besökt olycksplatsen idag har nu beordrat att de inte får ordnas mer - om inte säkerheten kan garanteras.