Rasmus Elm tillbaka på fotbollsplanen

Efter drygt ett års frånvaro på grund av magproblem gjorde Rasmus Elm i dag comeback i en träningsmatch mot Djurgården i Kalmar.

– Det var riktigt kul och vinst direkt, säger Rasmus Elm till 24Kalmar.se efter matchen.

27-åringen blev inbytt i den 78.e minuten när Kalmar var i ledningen med 1-0.

”Delar av publiken ställer si upp… Nu är det snart dags. Gåshud!”, skriver 24Kalmar.se i sin liverapportering när Rasmus Elm gjorde sig redo att kliva in på planen istället för målskytten Papa Diouf.

Djurgården var nära en kvittering i slutminuterna, men målvakten Lars Cramer stod i vägen och Kalmar vann matchen med 1-0.

– Det var riktigt kul och vinst direkt, säger Rasmus Elm till 24Kalmar.se efter sin första tävlingsmatch på över 400 dagar.

Men än så länge är Elm inte redo för allsvenskt spel.

– Jag är inte där än. Jag vill kunna bidra mer först. Jag ser detta mer som ett avbrott i träningen, och som en liten belöning. Men det ändrar ingenting, säger han.

Den landslagsmeriterade mittfältaren bröt kontraktet med CSKA Moskva vid årsskiftet för att flytta hem till Kalmar och försöka bli frisk från magproblemen. I slutet av januari skrev han på för Kalmar FF och i kväll, 28 juni, gjorde han sin första match för klubben sedan flytten till holländska AZ Alkmaar år 2009.