Ultralopp längs Höga Kusten

2:31 min

Förre fotbollsproffset Michael Brundin från Sundsvall har varit med om mycket i sitt idrottsliv, men helgens ultralöpning de 13 milen längs Höga Kusten-leden var något utöver det vanliga. 

I helgen avgjordes ultraloppet High Coast Ultra, 129 kilometer löpning i mycket kuperad terräng, med start vid midnatt på torget i Örnsköldsvik och målgång vid Höga kustenbron.

I år krossade Patrik Wikström från Dorotea banrekordet och kom i mål efter knappt 14 timmar. Drygt tio timmar senare kom siste fullföljande i mål, förre fotbollsproffset Michael Brundin.

– Mina fötter var rätt så trasiga, det var som att springa på nålar på slutet. Men så länge skallen fungerar och ingenting går sönder så är det bara att bita ihop och köra på, säger Michael Brundin.

Brundin har varit proffs i Portugal och gjort mängder av allsvenska fotbollsmatcher för Gif Sundsvall och AIK. Varje år söker han och fotbollskompisen Dick Lidman "omöjliga" utmaningar, den här gången fick Lidman ge sig efter bara drygt tre timmar.

– Jag slog följe med en ultralöpartjej en bit och höll ett bra prattempo, men hon fick tyvärr också besvär så jag fick köra de sista sju milen helt ensam i skogen, det var inte lika roligt.

Väl i mål var det ändå en nöjd snart 50-årig man som togs emot av en liten skara familj, mitt i natten.

Det är skönt med träningsvärk. Ju ondare man har desto större har prestationen varit.