Nedsågade träd resulterade i polisanmälan

1:34 min

I mars upptäckte Olof T Johansson att någon sågat ner flera träd på hans tomt som ligger i Östersunds kommun. Nu har han polisanmält saken.

Olof T Johansson som själv inte bor i huset är en gång i veckan och kollar att allt är i ordning. När han i slutet på mars var till huset uppdagades det att en grov sälg var avverkad, och på grannes fastighet låg det uppsågad och staplad ved.

- Ja, jag blev så förbluffad för jag kan inte drömma om att en granne kliver över ett en meter högt staket och sågar ned träd på grannens tomt. Det är något som inte existerar i min värld att man gör så, säger Olof T Johansson.

- Ok, jag tänkte vad sjutton har hänt, det var jättekonstigt.

Han fick reda på att det är en advokat som äger fastigheten, som är specialist på jordabalken och skadeståndsärenden, och Johansson kontaktade honom.

- Men jag fick liksom inte något vettigt besked av mannen. Jag tittade på vad som brukas betalas ut runt om i landet och det varierar mellan 20 000 och 400 000 kronor. Det måste var så pass mycket att det känns, det måste svida litegrann, säger Olof T Johansson, som vill ha 25 000 kr i skadestånd för olaga intrång.

Johansson har anmält advokaten till polisen och advokaten medger i ett telefonsamtal med Johansson att han fick någon att såga ner träden.

- Ja, han hade några gubbar där som hjälpte honom och ta ned några träd som han tyckte hängde över hans tomt, säger Olof T Johansson.

När Östersunds Posten var och tittade på stubbarna, antyder advokaten att Johanssons etnicitet var orsaken till grannfejden.

Sameradion & SVT Sápmi har sökt grannen men inte fått något svar.