Gratis sommarläger i Bollnäs

1:28 min

I sommar kommer barn och ungdomar kunna vara med på ett gratis sommarläger i Bollnäs. Det är föreningen Narkotikafritt Bollnäs som tillsammans med Tobaksfri duo arrangerar ett läger för att ge barnen något att göra.

Det är i mitten av juli som barn födda 2004 eller tidigare kommer kunna vara med på sommarlägret i Laviken utanför Bollnäs.

I tre dagar kommer det hålla på och det kostar alltså inget för deltagarna. Lägret finansieras bland annat via sponsorer, arrangemanget Knalla mot knark och genom bidrag från kommunen. 

− Barn som kanske inte har så mycket för sig på sommaren får komma och ha roligt. Istället för att hänga på stan och kanske hitta på något ofog kan man göra grejer med oss i stället, säger Lotta Edwardsson från Narkotikafritt Bollnäs.

För att få vara med på lägret ska man vara född 2004 eller tidigare och det vänder sig inte bara till barn och ungdomar i Bollnäs, alla som vill får söka till de 50 platserna som finns. Men förutom att man ska vara 11 år eller äldre finns det en sak till att tänka på.

− Det är drogfritt såklart. Varken snus eller cigaretter med mera är tillåtet. Men vi vänder oss till alla som vill komma i väg, förklarar Lotta Edwardsson.