P4 SOMMAR

Film: Se världsrekordhållaren trixa med bollen

0:52 min

Bolltrixaren Emil Jylhänlahti har fått resa runt hela jorden och han har träffat många fotbollsspelare, bland andra Zlatan Ibrahimović.

27-årige Emil Jylhänlahti har trixat och uppträtt i 23 olika länder, slagit två världsrekord och blivit framröstad av Sveriges alla barn till "årets gäst" i Lilla sportspegeln. Han kan trixa med bollen hela 55 000 gånger. 

Emil fastnade för bolltrixandet efter att ha sett en reklamfilm för femton år sedan. Till en början var det bara en rolig grej men efter att han blivit inbjuden för att uppträda i Indonesien 2006 så har han satsat helhjärtat på det. 

Han har till och med jobbat heltid några år med sina bollkonster. Men idag jobbar han med olika projekt gällande integration och barn. I det jobbet har han stor glädje av sina kunskaper om bolltrix.

19:e september kommer han att springa 10 km med bollen mestadels i luften under kretsloppet som är en löparfest i Borås. I loppets inledning hoppas han att 100-200 barn vill springa med honom en kortare del av banan.