Vallarnas pilsnerfilmsfars drar tusentals

5:48 min

Igår kväll var det premiär på Sveriges största friluftsteater Vallarna i Falkenberg och farsen Bröllop i Kikar'n. Årets föreställning är den tjugonde och ensemblen består av den svenska buskiseliten.

Bland trotjänarna återfinns Stefan Gerhardsson, Siw Carlsson och Jojje Jönsson, men också Claes Månsson, som medverkar för femte gången.

Prästen Gert i Claes Månssons tappning snubblar och spottar, fast inte i glaset, och tappar fattningen stup i kvarten i sitt sökande efter tillfredställelse.

Resten av sällskapet på bondgårdens värdshus söker också lyckan. Antingen i någon annans hjärta eller plånboksficka, eller i en moped om man är brevbärare och heter Dag-Otto.

Här finns en full uppsättning knäppa karaktärer tillräckligt för att dra runt en story av förvecklingar och snabba replikskiften, med gott om ordvitsar och svagt förstånd.

Efter första aktens långsammare personbygge, dras tempot upp i pilsnerfarsen, fast den sprutar rödvin.

Det trånas och gör sig till och Jeanette Capocci, gör en kärlekskrank Anna-Lisa som drar ned skratt bara hon öppnar munnen. Bröllopstemat ligger i tiden och vem som får vem, förblir ovisst in i det sista.