Uppgifter: minst 100 döda i flygkrasch

1:15 min

Ett militärflyg kraschade in i ett bostadsområde i staden Medan i Indonesien imorse vid halv sju svensk tid. Minst 100 personer ska ha dödats, men dödssiffran kan fortfarande stiga, enligt indonesiska myndigheter. 

Eldlågor och tjock svart rök syns på tv-bilder från det indonesiska bostadsområdet i Medan. Vrakdelar ligger utspridda och timmar efter kraschen bär räddningstjänst fortfarande ut döda kroppar.

Transportplanet av typen Hercules var på väg från flygbasen i Medan på norra Sumatraön i Indonesien till Tanjung Pinang, som ligger på en mindre ö under Malaysia.

Basen, som tidigare också stadens internationella flygplats, ligger centralt och flyget kraschade in i hotell, bostadshus och bilar.

– Jag såg planet och det lutade redan när det lämnade flygplatsen, sedan såg jag rök välla ut, säger 26-årige lokalbon Januar till BBC.

Över 100 personer ska ha funnits på planet, 12 av dem var besättningsmedlemmar - andra var anhöriga till militärer, sa en generallöjtnant till indonesisk tv. Det verkar inte som om någon har överlevt olyckan, lade han till.

Hittills har 49 kroppar tagits om hand vid platsen för flygkraschen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Detta ska vara andra gången på tio år som ett bostadsområde i Medan drabbats av en flygolycka. I september 2005 kraschade ett flygplan strax efter att det hade lyft och dödade 143 personer.

Det är tredje olyckan med militärflyg i Indonesien sedan 2009, rapporterar BBC. De tidigare två skedde på Javaön där huvudstaden Jakarta ligger och krävde tillsammans över 100 liv.