Mördarsniglar blir svårare att mörda

1:31 min

Allt snigelmedel är slutsålt hos samtliga leverantörer i Sverige. Andris Jurjaks driver en trädgårdshandel i Nättraby och han vittnar om många förkrossade kunder.

– Folk är helt desperata, mördarsnigeln är nog det minst omtyckta djuret i hela Sverige, säger Andris Jurjaks.

Det är den milda vintern som fått hyllorna att gapa tomma hos trädgårdshandlare runt om i Sverige. Antalet mördarsniglar har varit rekordhögt i sommar. Charlotte Olofsson är en av många tomtägare som haft stora problem med den fruktade snigeln.

– Vi har sniglar på gräsmattan och i jordgubbslandet där de äter upp jordgubbarna. Jag vet inte riktigt vad man ska göra åt problemet, vi har ganska stor trädgård och de är överallt, säger Charlotte Olofsson.

I början på nästa vecka ska nytillverkat snigelmedel finnas tillgängligt i butikerna. Fram till dess får drabbade trädgårdsfantastiker hålla till godo med hushållstips. Andris Jurjaks är van vid att dela med sig av olika snigelknep.

– Man kan klippa dem mitt itu med en sax eller så strör man salt på dem så de dör. Sedan har vi de traditionella ölfällorna där man sätter fram en behållare med öl där de kryper ner och drunknar, förklarar Andris Jurjaks.