Fallet Lisa Holm: Besked i dag om nya häktningsförhandlingar

I dag blir det troligen omhäktningsförhandlingar i Skövde mot de två bröder som misstänks ha mördat 17-åriga Lisa Holm. 

Det har nu gått två veckor sedan dom misstänkta bröderna, 31 och 35 år gamla, först häktades för det här uppmärksammade brottet. Och det som händer i dag är mer eller mindre rutin i de här sammanhangen.

Det är så att man bara får sitta häktad två veckor i taget i Sverige. Sedan måste åklagaren antingen väcka åtal, begära åtalsförlängning, eller släppa den misstänkte fri.

Ett åtal lär rimligen dröja fram till sent i höst om utredningen går framåt, så det mest troliga är att vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm begär åtalsförlängning och att bröderna ska sitta kvar i häktet.

Han har fram till klockan 11 i dag på sig att lämna in den begäran.

Eftersom båda männens advokater säger till P4 Skaraborg att de inte går med på detta frivilligt blir det i så fall omhäktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt. De har ju under de gångna två veckorna också överklagat häktningarna ända upp till Högsta domstolen - dock utan framgång.

Till skillnad från de förra häktningsförhandlingarna är planen nu att männen inte fysiskt kommer att finnas på plats i rätten, utan att de istället deltar i förhandlingen via länk från häktena i Mariestad och Göteborg, där de sitter. En förklaring till det är att man bland annat slipper det stora säkerhetspådrag som annars krävs i tingsrätten.

Blir det omhäktningar under dagen kan du följa förhandlingarna här på vår sajt där vi sätter upp en liverapportering med det senaste som händer.